Alla inlägg under mars 2008

Av Nettan - 13 mars 2008 20:41

De är inte många i den här bloggen, mina mer seriösa inlägg men här kommer ett;


Socialtjänsten är åter i blåsväder. Jag läser artiklarna om det barn som blivit omhändertaget. Ett beslut som ifrågasätts. Som många gånger tidigare anser jag inte att det finns särskilt mycket att vinna på en sådan här medierapportering. Aftonbladet stora rubrik- Socialtjänsten tar barn godtyckligt, gör mig hederligt förbannad. Det underminerar tilltron till både socialtjänsten och rättsväsendet i stort.


Underrubrik- Har epilepsi- då togs babyn. Många gånger är detta det enda som människor läser och tror därmed på allvar att detta är den enda grunden för ett omhändertagande. Allt förtroende för socialtjänsten urholkas när den allmänna uppfattningen blir att barn hur lättvindigt som helst omhändertas. Jag vill alla ska veta att det är ett mycket omfattande utredningsarbete som görs. Att socialtjänsten ytterst sällan kommenterar enskilda fall gör att mediebelysningen ofta blir väldigt skev.


Socialtjänsten är på inget sätt en felfri instans. Det är hög personalomsättning och ibland arbetar de med allt för liten erfarenhet med allt för svåra utredningar. Helt klart ett problem. Hur man kan göra socialtjänsten till en arbetsplats med hög status och en rimlig arbetsbelastning är verkligen någonting som borde belysas. Det finns extremt många engagerade människor på de här arbetsplatserna som gör ett fantastiskt jobb. Ibland är det dock svårt då inga rimliga förutsättningar ges.


Jag är fullt medveten om att det finns gånger då felaktiga beslut fattas och det ska vi arbeta för att minimera. Jag tror dock inte att den här typen av medierapportering är den rätta vägen. Det finns möjlighet att överklaga och jag tycker att det är den vägen som ett ärende ska gå.


Socialtjänsten behövs och jag tycker det är väldigt synd att den här typen av uppmärksamhet kan göra att människor drar sig från att söka råd och stöd. Det finns ingen som vinner på det.

Av Nettan - 13 mars 2008 10:14

Jag har ett skäggstrå. Det växer under min haka och trots ihärdigt noppande kommer det envist tillbaka. Även om jag nu kan hålla mitt stå under kontroll förstår jag naturligtvis vad detta kommer att innebära i framtiden. Jag kommer att bli en av dom där skäggiga damerna på hemmet. En av dom som innan musikstunden blir rakad med någon farbrors rakhyvel. Det mina vänner, känns inte alls bra.  

Av Nettan - 12 mars 2008 12:34

Inga-märtha drar en "fräckis". Känns tonläget bekant? 

Av Nettan - 12 mars 2008 12:00

Var senast hemma en hel kväll torsdagen den 6/3. Signalement;


Kön: Man

Hårfärg: Svart (i desperat behov av en klippning)

Ögonfärg: Brun

Längd: 1,90

Vikt: 84 kg?

Ålder: 29 år

Utmärkande drag: Världens största prilla

Personlighet: Obotlig optimist och arbetsnarkoman

Dialekt: Så många olika som det går att kombinera. Skånsk bas dock


Någon?


Av Nettan - 11 mars 2008 16:07

Nu när vi var hemma hade både Sofia och Patrik mage att påstå att jag skulle vara lik fröken knip, alltså Susanne Lanefelt. Det har jag förbaskat svårt att släppa. 

Av Nettan - 11 mars 2008 08:54

Jag är ordinerad vila, vilket jag naturligtvis tar på fullaste allvar. Därför är det ryggläge med ostmackor, O´boy och Peter Robinson som gäller. 


För att åtminstone tänka på fysisk aktivitet har jag har kollat upp Korpen innebandy. Soff, är det inte hög tid att vi dammar av klubban och återupptar den fantastiska karriär vi en gång hade? Lovar att du i så fall slipper squashen. 

Av Nettan - 10 mars 2008 17:44

Utmanad av Trollpackan


Väder utanför ditt fönster: Härligt vårväder

Lyssnar på just nu: E! Entertainment

Igår gick du och la dig: Efter att jag skickat in min tenta runt 23-snåret

Idag vaknade du : 07.00

Vad har du på dig: Trosor och en vit T-shirt

Senaste som ringde dig: Tolga

Som du ringde: Tolga

Senaste som skickade dig sms: Charlotta

Senaste som du skickade till: Charlotta

Senaste vän du addade på Facebook: Stefan

Som addade dig: Henrik

Senaste person som mailade dig: Songül som ville bjuda på vin och ostbricka

Sista hemsida du besökte/läste: Lasse Winnerbäck för att kolla datumen på hans sommarturné

Ska/har gjort/göra idag: Jag har varit på sjukan och gjort en mindre operation. Efter det sov jag gott i många timmar och kommer nog att fortsätta på inslagen bana
Bra och dåligt idag: Dåligt: Inga snygga läkare i McDreamy klass Bra: Smärtstillande


Jag utmanar Marianne, Sofia, Maja och Willy

Av Nettan - 8 mars 2008 17:45

Jag har en tenta som ska vara inne i morgon, därför är det jag och Metodpraktikan som hänger så här på lördagskvällen. Att variabler och crap är trist det har till och med boken författare förstått;


"Vid den första kontakten infinner sig ofta ett spontant motstånd mot variabeltänkandet. Som student upplever man kanske att ens brinnande iver att ge sig i kast med forskningsfrågorna släcks ut vid mötet med variabeltänkandets krav på precision och stringens."


Så känner jag, minus att jag från början skulle ha haft någon brinnande iver att ge mig i kast med forskningsfrågor.  

Ovido - Quiz & Flashcards