Alla inlägg under september 2007

Av Nettan - 21 september 2007 09:45

Det gick sådär med filmen jag laddade ner. Jag har ljud men ingen bild, känns lite halvfattigt. Det tog ungefär 17 timmar att ladda ner den. Men man ska inte var pessimist, 50% är ju inte dåligt!

Av Nettan - 21 september 2007 09:13

Läste i Kattens blogg att hon hade hade en kollega som eventuellt skulle få tandställning, räls. Detta väckte en del ångest hos mig också men främst lockade det fram en del gamla minnen. Jag tror att jag blev utsatt för alla olika varianter av tandställningar som fanns på marknaden i början på 90- talet. Små gummisnoddar som skulle sitta mellan över och underkäke, räls och den absolut värsta, den som skulle fästas runt nacken. Den gjorde riktigt ont och det såg det ut som att man genomgått en käkoperation. Rälsen var egentligen inget större problem, Sofia hade också. Det är jättehärligt att titta på gamla kort där vi flinar upp oss, heltäckta med metall!

Av Nettan - 20 september 2007 09:25

Läst idag om Carlos som vaknade upp under sin obduktion. Det är vad jag kalla scary, hur är det möjligt! Carlos fru kommer till sjukhuset för att identifiera honom och istället möter hon honom i sjukhuskorridoren. Gissar att hallucinationer är en ganska närliggande tanke. Lite småläskigt för obducenten också kan jag tro.

Av Nettan - 20 september 2007 08:49

Det värsta med hösten-vinter det är att man måste hitta en jacka. Det ger mig verkligen ångest, jag hittar aldrig någon bra. Jag är ständigt på jakt efter den perfekta jackan vilket allt som oftast resulterar i att jag springer runt i någon från 1995. För den där perfekta jackan dyker liksom aldrig upp och vips så är det februari och då tänker man, äh har jag gått runt så här hela hösten kan jag väl lika gärna göra det någon månad till. För då börjar ju jakten på den perfekta vår-sommar jackan...

Av Nettan - 19 september 2007 17:24

I natt hade jag en mardröm. Vaknade upp förtvivlad. Min dröm bestod inte av att jag blev jagad av vargar eller att jag helt plötsligt gick på stan utan kläder. Nej, jag hade fått mitt första riktiga åderbrock. Hur mycket värre kan det bli?

Av Nettan - 19 september 2007 09:06

Ända sedan jag flyttade från Mora har jag regelbundet fortsatt att läsa Mora Tidningen. Varje måndag, onsdag och fredag (det finns inte nog med nyheter för att ges ut varje dag) surfar jag in för att se vad som hänt. Jag tycker att det känns tryggt och hemtamt. Jag tycker om att småfnissa för att nyheterna oftast handlar om Svea 80 år som nekats hemtjänst, att någon tjuvfiskat eller att vandaler krossat en fönsterruta på gågatan. Det känns som mitt gamla Mora, värre saker ska inte hända där.

Av Nettan - 18 september 2007 16:19

Nästan samtidigt idag fick jag mail av Anso och Sofie som tyckte att det var skoj att läsa min blogg så här kommer en hälsning till er. Roligt att ni läser, jag saknar er båda!

Av Nettan - 17 september 2007 15:50

Förutom att ladda film försöker jag att skriva en tenta. Tiden tickar och jag är helt lost. Jag har inte bara svårt att förstå hur jag ska tänka gällande tentan utan vad gäller hela ämnet. Det är min första tenta i rättssociologi, på vårt forum kan man blogga om hur det går med studierna. En tjej hade liknande problem som jag, att helt enkelt fatta vad rättssociologi går ut på. En studiekamrat försökte förklara;

Anna vad är du tveksam över, vad rättssociologi innefattar? Jag gillar beskrivningen att en lag landar i ett landskap. Rättssociologi är beskrivningen, analysen av detta landskap och dess processer. Ytterligare en dimension är att det är dessa landskap som är med och skapar rätten och lagen.

Hoppas att Anna blev klokare, jag blev det då inte.

Ovido - Quiz & Flashcards