Alla inlägg under november 2007

Av Nettan - 29 november 2007 07:06

Min lista på saker som jag ska aktivera mig med efter hemkomsten börjar arta sig. Egentligen så vet jag ju att man bara orkar jobba och gå på max ett par aerobicpass i veckan innan man somnar i soffan framför Bonde söker fru men ändå. Här är min lista;


 - Mina vanliga träningspass som aerobic, step och pump. Detta känns ändå hyfsat trovärdigt.


- Bli kontaktbästis till någon russintant/farbror. Lite bingo, lite pensionärsdans.


- Dansa salsa. Totalt ute jag vet.


 - Spela innebandy. Division allra lägst alternativt korpen (finns det?) är nog mest passande nu för tiden.


- Bli partipolitiskt aktiv. Med lite tur får jag dela ut lite karra på något torgmöte också.


- Spela Squash. Främst för att Sofia tjatar.


- Införskaffa något slag husdjur. OBS: ingen hamster eller sådan crap.


Sen måste jag börja pensionsspara, bli blodgivare och resa runt i Europa också.

Av Nettan - 28 november 2007 13:03

Jag älskar julen, vi brukar ha riktigt skoj. Eftersom vår familj fram till nu inte tillhört den producerande sorten så har det inte funnits några barn med på många år. Julen har mer blivit en fest med god mat, vin och sällskapsspel. Min mamma hatar julen av någon anledning som jag aldrig riktigt förstått och hon beter sig alltid extra lustigt när den här högtiden närmar sig.


Vi brukar fira tre dagar, i år lyckades jag dock bara förhandla till mig två. Mamma Barbro ville nämligen fira noll dagar nu när min dramaqeen till syster valde att inte gifta sig och bli solo. Normalt brukar vi nämligen fira hos dom, nu måste vi byta till att fira hos mamma. Det är naturligtvis uppslitande för henne att bryta rutinerna så där.


Mamma har fått för sig att något hemskt ska hända och hennes strategi är att vi alla måste sova tidigt. Så när vi i godan ro spelar spel och har det allmänt trevligt så deklarerar hon alltid (brukar vara runt 11.30) nu ska i alla fall JAG lägga mig. Det betyder egentligen att nu ska alla gå och lägga sig. Detta till trots att vi nu under ganska många år framfört att vi alla är runt 30-40 sträcket och klarar att vara uppe även efter det att spöktimmen infallit.


Eftersom vi idkar civil olydnad och inte lägger oss så måste även hon vara uppe för att vaka över sin kull. Det betyder ett nytt nu går jag och lägger mig varje halvtimme och en placering bredvid bror för att hålla ett extra öga på honom så att han inte blir överförfriskad.


Jag följer denna rutin med samma munterhet varje år. Nu har dock lilla Ida kommit till världen och till nästa jul ytterligare en minis. Snart är det bara en normal jul med tomte och Kalle. Usch.

Av Nettan - 28 november 2007 11:33

MTV Cribs brukar visa upp diverse kändisars kylskåp. Mineralvatten och skumpa brukar toppa. Cribs Istanbul visar frysen och vad som är viktigast talar väl sitt tydliga språk.

Av Nettan - 28 november 2007 08:59

Jag gnuggar åter mina geniknölar med en tenta. Börjar känna mig osäker på om detta verkligen kommer att medföra att jag kan peta ner Leffe GW Persson från tronen. Frågan jag arbetar med just nu;


Djur är skyddade mot övergrepp enligt bl.a brottsbalken men är djur och växter "spelare". Bör de vara spelare?


Ja, Nettan vad tycker du nu om detta? Ska växter ha några rättigheter? 



Av Nettan - 27 november 2007 14:55

Det råder ett lite tuffare klimat för barnen i Danmark. Tuggummi eller kniv det är frågan.

Av Nettan - 27 november 2007 09:09

Läste OMY bloggen och ett inlägg om vackra disney-tjejer. Det är naturligtvis totalt diskriminerade att det inte finns några snygga disney-killar. Killarna får Pocahontas och vi får rödhårige, sparkdräktsklädde Peter Pan. Beror ju i och för sig på hur nogräknad man är också. Marion från Robin Hood kom högst på listan och som konstaterades är hon faktiskt räv. Själv har jag aldrig gått igång på den där rävgrejen.

Nåväl, jag fortsatte att fundera och konstaterade att jag inte kan komma på någon skådis, sångare etc. som jag hade en cruch på i yngre dagar. Kan ju helt enkelt inte stämma, jag måste ha förträngt någon? Jag vet att mina bröder var helt galna i Samantha Fox, Lena PH och främst Carola. Jag vet att min syster satt och trånade när Robert Wells kastade runt på manen, men jag då?

Av Nettan - 26 november 2007 20:42

Känner mig lite exalterad över att nu ha beslutat att jag åker hem även i januari när T åker till Malaysia. Känner att det blir lite lyxigt, jul, slutet på januari och sen till Tjejvasan. Tänkte att syster får inhysa mig, hon planerar att jobba i Norge så kanske får jag lilla huset på prärien för mig själv.


Norrland i januari, det blir kallt. Vill ni hälsa på i urskogen är ni hjärtligt välkomna. Det kan ju bli lite som ett träningsläger för mig, liksom Gunde kommer jag att susa genom Sundsvallsskogarna. Ibland skenar min fantasi känner jag, först ska jag nog ta och köpa ett par skidor... och vantar... och mössa... och underställ...och...

Av Nettan - 26 november 2007 14:36

Aftonbladet slår på stort och uppmärksammar den nya folksjukdomen, håroholic. Oförklarligt nog skickades artikeln snabbt över till mig. Här följer testet;

Jag har rubbet: italiensk plattång, monsterfön, värmespolar, lock- OCH krustång!
Svar: Nja, plattång, fön och någon bladning av lock/krus.

Jag lämnar alltid salongen med superdyra stylingprodukter.
Svar: Faktiskt inte.

Poshpage, locksvall, lugg, blont, lila-rött, – jag har provat allt!
Svar: Frisyrer, definitivt. Färgen går det ju inte att göra så överdrivet mycket åt. Frisör Johan ville ge mig platinablonda slingor ett tag men någonstans går gränsen även för mig.

Riktigt dåliga hårdagar har jag övervägt att sjukanmäla mig.
Svar: Nej, riktigt så illa är det inte men det lyfter ju inte precis dagen om barret är dålig form.

Jag har en grymt nära relation till min frisör.
Svar: Illhan, my man! Lite trist att vi inte kan kommunicera bara man vet liksom aldrig hur det slutar.

Håret är min viktigaste accessoar.
Svar: Kände att bara jag såg ordet acessoar så började jag tänka väskor, väskor, väskor. Antar att dock att dom menar mer kroppslig, men nej. Rumpan och mina skrattisar har alltid varit mina viktigaste tillgångar. Det är därför det är tungt det här med att tyngdlagen kommer att haffa rumpan efter 30.

Vännerna har slutat kommentera mina nya klipp.
Svar: Nej, än så länge är dom flesta på hugget.

Jag är ju egentligen helt frisk märker jag efter det testet. Blir inte sjukpenning nu heller.

Ovido - Quiz & Flashcards