Alla inlägg under november 2007

Av Nettan - 22 november 2007 21:07

I helgen ska jag ge mig ut och leta efter ett lucianattlinne. Är mycket osäker på om det verkligen går att finna här nere. Songül och Duke har sin årliga julfest nästa helg och temat för i år är vitt. Förra året var det hippetema. Självklart var det bara jag och T som hade missat att det var en temafest. Det tog ett tag att koppla att det faktiskt var jag som stack ut, inte dom som hade mockasiner och utsvängda jeans.


I år tänkte jag korrigera mitt misstag och köra upphottad luciatärna. Tänkte att jag kunde sy om den där luciavarianten till något snyggt. Jag blir väldigt uppspelt av tanken på hur bra det kommer att bli. Tyvärr har jag inte sytt sen jag vänligt blev ombedd att byta från syslöjd till träslöjd. Jag är dock optimistisk och tänker att det inte berodde på mina sykunskaper utan på att jag redan då hade en mycket välutvecklad kommunikationsförmåga.

Av Nettan - 21 november 2007 15:30

Stor hund liten syster. Allan har inte riktigt förstått att han är gigantisk utan tror att han är en smidig liten pudel. Han älskar att sitta i knät, jag har försökt att förklara för honom att det inte passar sig för en man av hans storlek. Tror dock att han är i förnekelsestadiet.

Av Nettan - 21 november 2007 08:56

Ansökningen inför vårterminen är gjord. Jag behövde en eller två kurser att kombinera rättssociologin med. Eftersom det blir sista terminen tänkte jag att det var ok att bara välja kurser som verkade roliga. När jag i efterhand tittar på min ansökan så vet jag inte om kurserna precis skriker läs mig bara för nöjes skull. Tror jag blev förvirrad när jag gav mig själv så där lösa tyglar. Dessa kurser var tydligen det skojigaste jag kunde komma på;

Medvetandet och hjärnan A

Ungdomskulturer i skola och samhälle

Mellanösternkunskap

Mångfaldens komplexitet - kulturella processer i en globaliserad värld

Barns rätt och barns röst - Socialt arbete med barn och familj

Krispsykologi

Av Nettan - 20 november 2007 11:04

- Hemma i Istanbul igen. Jag skulle stanna hos syster i en vecka för att vi skulle pyssla med hennes nya hus, vi såg framför oss hur vi skulle måla och gipsa. Nu blev det ingen renovering utan bara fika, prat och shopping. Lite skönhetsvård också. Jag har förklarat för henne att hon nu måste vara beredd på att kärleken kan dyka upp när som helst, även när hon står och klämmer på tomaterna i affären (såg det på Oprah).

- SJ var i tid igår. Inga löv på spåren, inga solkurvor, ja dom kunde till och med köra trots att det var snö. Kan vara första gången det någonsin hänt mig.

- Nej, jag vill inte bli kompis med Yoni Maman från Israel på FB.

- Det är ytterst diskriminerande att man inte tillverkar skor i mindre storlek än 36. Nästa gång kanske jag dyker upp i Barbieskor med lysdekoder för det är ungefär vad som tillverkas i mindre storlekar.

- T ska åka med till Malaysia med jobbet i januari. Varför har jag förbannats med rädda- världen-komplex som innebär skitlön och högst en resa till Flen.

- Näsdroppar (obs, inte nässpray) funkar lika bra som Clear Eyes bara så att ni vet. Jag vet att ni alla kommer att stå där och smygdroppa inom kort.

Av Nettan - 14 november 2007 14:25

I morse fick jag äntligen svar på en av mina tentor (rättssociologin, den enda som egentligen räknas) och det var ett positivt besked. VG på tentan vilket också innebär VG på första delkursen. Det kan vara en av mina största bedrifter skolmässigt. Jag är glad att vi under socionomutbildningen bara kunde få IG eller G, jag är helt enkelt urkass på att inte vara bäst.

Har precis varit ut och promenerat med hundarna, det är lagom kallt och snö. Blir inte mycket bättre än så. Nu ska vi åka till Birsta, jag vill som alltid belöna mig med ett bra fynd. Mamma Barbro kommer i morgon och jag har en trevlig helg att se fram emot. Livet är bra helt enkelt.

Av Nettan - 13 november 2007 10:18

Jag tittar på en Morakilles album på FB. I stort sett innehåller det bara bilder från olika fester på en husbåt. Det är verkligen någonting som är oerhört viktigt i Mora, husbåt. Måste säga att jag aldrig mött så stor fascination för denna aktivitet på annat håll. Totalt ohämmad fylla på detta hemmasnickrade bygge är en stor sommaraktivitet.

Av Nettan - 12 november 2007 23:15

Efter att nu ha sett på Boston Tea Party så är jag helt övertygad om att detta med barturné vore någonting för mig. Jag reserverar mig för att jag eventuellt glömt något moment, blev väldigt exalterad när jag såg inslaget. Kvällen kommer alltså att innehålla;

Förfest med Moras top noch. Just nu känner jag mig lite osäker på vilka som kommer att bli inbjudna. Jag skjuter från höften, Krille, Engberg, Björn Grudd (jo han lever fortfarande har jag hört) Mats samt lämpliga tjejer 17+.

Karaoke. Strategiskt väljer jag Wasas nationalsång, den glider in.

Drinkblandning. Okomplicerat moment. Piggelin, Snöboll, Starköl, Lakritshots.

Sjunga på scenen. Vid den här tiden är alla jättefulla, kör ändå safe med Boten Anna.

Mingel. Ännu ett okomplicerat moment. Öööhhhhhhhhjjjjjjj funkar alltid.

Gyttjebrottning. Mitt paradnummer. Vi kom tidigare fram till att Linda Skugge eventuellt kunde hänga på, kollegor emellan. Om Linda inte kan komma tänkte jag om Göran Greider från Dalademokraten kanske kunde henka.

Av Nettan - 12 november 2007 13:10

Så här på dagtid visas så många kvalitetsprogram. Det är Glamour, Våra bästa år och MacGyver. Allra bäst är dock alla frågeprogram, där gäller det verkligen att gnugga geniknölarna. Ser verkligen framför mig hur Gunnel från Torsby sitter där hemma och klurar. Idag var en av frågorna, gissa ett yrke som börjar på P...


Gunnels man har ju länge varit brevbärare, vilken lyckoträff, kan det vara det rätta svaret?? Hon börjar genast fantisera om nya bommullsbyxor och eccoskor. Problemet är ju bara att brevbärare inte börjar på P. Ulla tänker frenetiskt, samlingsnamnet är ju ändå post. Enkelt, ersätt brev med post. Postbärare, det måste det vara.

Ovido - Quiz & Flashcards